Skip links

De 5 ontwikkelprincipes van diversiteit en inclusiviteit

De 5 ontwikkelprincipes met diversiteit en inclusiviteit

De 5 ontwikkelprincipes met diversiteit en inclusiviteit om te stoppen met verandermanagement en je te richten op constant ontwikkelen. Maak de keuze om dit te doen met de strategie vanuit diversiteit en inclusiviteit.

Investeer in de vitaliteit van je bedrijfscultuur door middel van het inzetten van diversiteit

Je bedrijfscultuur is alles. Raak niet verstrikt in de oude manier van werken van de organisatie, aannames en veronderstellingen. Focus op het optimaal benutten en ontwikkelen van de bestaande bedrijfscultuur. Investeer in de unieke aspecten van je medewerkers (diversiteit) en vergroot deze. Leer van je medewerkers en zet dit om ze binnen je teams complementair aan elkaar te maken. Haal informatie bij ze op over ideeën, kansen, gedrag,  de inhoud van het werk en hoe ze zich voelen. Gebruik dit om ontwikkel initiatieven een boost te geven. 

Leiderschapsontwikkeling maakt het verschil

Succesvol ontwikkelen van de bedrijfscultuur begint aan de top, met een toegewijde en goed uitgelijnde groep leidinggevenden die sterk wordt ondersteund door top leiderschap. Er zal vooraf werk worden verricht om ervoor te zorgen dat iedereen het eens is over de reden voor de ontwikkeling en de bijzonderheden voor de uitvoering ervan. Dit vereist intensieve samenwerking als een toegewijd team. Het resultaat staat er dan wel: dezelfde taal, samenwerking in keuze van en in implementatie. Kortom, alle neuzen dezelfde kant op. Wist je dat een divers team ingevuld door uitstekend leiderschap tot wel 8x zoveel productiever zijn?

Verhoog je medewerkerbetrokkenheid

Houd rekening met de invloed van je medewerkers. Constante ontwikkeling is gebaat bij constante betrokkenheid van je medewerkers. Je bent vroeg op de hoogte, medewerkers voelen zich betrokkenen en zijn mede eigenaar van de ontwikkeling waardoor aanpassingen beter en soepeler worden doorgevoerd. Onderschat je medewerker en de invloed niet. Vaak zijn ze goed op de hoogte van wat er iedere dag aan de orde is en wat van belang is. Door ze te betrekken, creëer je betrokkenheid.ontwikkeling en de bijzonderheden voor de uitvoering ervan. Dit vereist intensieve samenwerking als een toegewijd team. Het resultaat staat er dan wel: dezelfde taal, samenwerking in keuze van en in implementatie. Kortom, alle neuzen dezelfde kant op. Wist je dat een divers team ingevuld door uitstekend leiderschap tot wel 8x zoveel productiever zijn?

Investeer in inclusiviteit en ontwikkel je gezamenlijke visie

Medewerkers komen in actie bij oproepen tot ontwikkeling die zowel hun hart als hun geest bezighouden. Ze willen graag als individu erkent worden voor hun talenten ( diversiteit) en het het gevoel hebben dat ze deel uitmaken van iets groots wat echt duurzame impact maakt (inclusiviteit) Heb aandacht voor de relatie tussen de persoonlijke redenen en de samenhorigheid van het groter geheel. Maak de reden persoonlijker: hoe zullen de ontwikkelingen invloed hebben op mensen, waarom zou ze zich willen committeren en wat zullen de resultaten zijn? Ontwikkel de win situatie voor iedere betrokkene: je organisatie, je medewerker, je klant en de maatschappij.

Werk met wat je al hebt, begin klein en ontwikkel door

Je hoeft echt niet het wiel opnieuw uit te vinden in diversiteit en inclusiviteit. Gebruik wat je al hebt, optimaliseer, vertrouw elkaar en ontwikkel door. Deze vorm van aangepast agile werken is het effectief in het behalen van verschillende doelstellingen met diversiteit en inclusiviteit als strategie, Je start bijv. met een einddoel in beeld zoals bijvoorbeeld een up to date beleid op een bepaald gebied.   Je hebt een begin en een eind, het hoeft echt geen groot traject te zijn. Begin met een groep medewerkers (nog beter: die zich hebben aangemeld als vrijwilliger!) die feedback geven in zgn. dialoogsessies. Hierbij ontstaat er nieuw perspectief voor het doorontwikkelen en je verhoogd de medewerkersbetrokkenheid.

Deel deze pagina:
Share
Download ook onze de whitepaper over purpose en diversiteit en inclusie als innovatietool
Meer over Cultuur
Meer solutions

People

Purpose driven, simpel data driven en bias free matchmaking voor het aantrekken en behouden van talent.

Meer info
Werkplek synergie

Development

Purpose driven development tools, E-learning en consultancy voor het optimaal (blijven) inzetten van je medewerkers.

Meer info