Skip links

Stap uit de War for Talent en win 4x met je organisatiecultuur.

Stap uit de War for Talent en win 4x met je organisatiecultuur.

Organisatiecultuur gaat over attitudes, gedrag, gewoontes en discipline en hoe je zaken gedaan krijgt binnen je organisatie. Hoe verrassend het ook mag klinken: veel organisaties hebben dit niet in zicht en weten ook niet hoe dit in hun voordeel ingezet kan worden. 

Je organisatiecultuur (door) ontwikkelen is nog nooit zo belangrijk geweest als nu!

De meeste organisaties en leidinggevenden zijn dagelijks bezig met de waan van de dag. Dat zijn vooral operationele zaken. Ondertussen lopen de zorgen op en zijn duurzame oplossingen iets voor later. Dat is zonde want je kunt er als organisatie in stappen wel naartoe werken. 

Als we in het nu blijven, dan zien we dat veel organisaties genoegen nemen met een gemiddelde performance van organisatie, leidinggevenden en medewerkers. Op lange termijn komt de continuïteit van de organisatie hierdoor in het geding. 

  • ondertussen. vindt er een verschuiving plaats gaande van wisselwerking in top-down naar bottom up waarbij purpose leidend is.  Veel organisaties, leiderschap en organisatieculturen  zijn hier (nog) niet op voorbereidt. 
  • als klap op de vuurpijl zal de arbeidsmarkt en werkvloer er binnen 10 jaar volledig anders uitzien. Millennials en Generatie Z zijn dan veelal aanwezig zijn op de werkvloer en 90% aangeeft alleen te willen werken voor een purpose gedreven organisatie waarin diversiteit en inclusie een gegeven is. Of dat zo slecht is? Helemaal niet! Het levert enorm veel voordelen op!

Download onze whitepaper over het aantrekken en behouden van talent mbv purpose. 

Naar de download pagina

Organisatiecultuur gaat over attitudes, gedrag, gewoontes en discipline en hoe je zaken gedaan krijgt binnen je organisatie. Dit kun je identificeren, meten en ontwikkelen. Met als resultaat een 4x win. Voor je medewerker, je organisatie, je klanten en onze samenleving waarbij unieke talenten en kansen benut worden en medewerkers werken hier enthousiast aan mee.

Wij richten ons op nu en de toekomst.

Het (door)ontwikkelen van je op purpose gedreven organisatiecultuur met diversiteit & inclusie als strategie, is juist waar jij je als organisatie (en leiderschap) op zou richten. Uit die waan van de dag en prioriteiten stellen naar wat echt belangrijk is in het behalen van duurzame doelstellingen en ROI! Vraag jij je nog steeds af waarom je dit zou willen? Paul Verhaeghe, klinisch psycholoog en hoogleraar aan de universiteit van Gent geeft het antwoord in een inspirerende artikel in Trouw. 

Van ontwikkeling van je organisatiecultuur, naar je strategie naar purpose gedreven leiderschap naar wederkerigheid top-down en bottom up op de werkvloer.  Waarbij purpose leidend is, diversiteit en inclusie een gegeven, ontwikkelen met plezier belangrijk is en weerstand verleden tijd is. Dat wordt de norm.

Hierbij een opsomming van voordelen wanneer je inzet op het (door)ontwikkelen van je organisatiecultuur vanuit purpose en diversiteit en inclusie als strategie:

  • Je wordt wendbaar(der, vermindert weerstand en verhoogt de engagement van je medewerkers;
  • de continuïteit van je organisatie veilig stellen door o.a. hogere productiviteit en  hogere groeipercentages;
  • vergroot je onderscheidend vermogen.
Meer weten?

Wil je (door) ontwikkelen, ben je nieuwsgierig of wil je een goede start maken op het gebied van organisatiecultuur, strategie en/of leiderschap? Een workshop, masterclass of een consultancy traject behoren tot de mogelijkheden. Bel ons op 010-307 01 65 of mail ons op info@ganes.nl.

 

Deel deze pagina:
Share

Meer over Cultuur

  • lees meer over ons aanbod om je cultuur te ontwikkelen
  • lees dit artikel over duurzame ROI in  recruitment
  • neem contact op met Ganes

Meer solutions

Ganes recruitment en retentie logo

People

Purpose driven, simpel data driven en bias free matchmaking voor het aantrekken en behouden van talent.

Meer info
Ganes logo Operational Excellence

Development

Purpose driven development tools, E-learning en consultancy voor het optimaal (blijven) inzetten van je medewerkers.

Meer info

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.