Skip links

Institutioneel racisme en discriminatie op de arbeidsmarkt

Institutioneel racisme en discriminatie op de arbeidsmarkt

Waar hebben we het nou over als het gaat om institutioneel racisme en discriminatie op de arbeidsmarkt? Valt het nou onder diversiteit of juist onder inclusiviteit? De waarheid is eigenlijk dat het beiden is, het een kan niet zonder het ander.

Diversiteit en inclusie
Diversiteit is namelijk alle unieke aspecten van de unieke persoonlijkheid. Gender, cultuur en seksualiteit zijn labels. Een unieke aspect van het geheel van een mens. Inclusie is een mensenrecht. Het zijn, zonder enige vorm van labels. Je gezien en gewaardeerd voelen voor wie je bent. Al die labels samengevat. En je voelt het ook, dit noemen we een sense of belonging. Wanneer je alle dimensies van diversiteit ontwikkelt, dan maakt dit inclusie. Meer weten? Download de whitepaper. Ben je meteen bij.

Waarom is dit zo actueel?:

De Agenda 2030 voor duurzame ontwikkeling is in 2015 door alle lidstaten van de Verenigde Naties aangenomen. Het biedt een gedeelde blauwdruk voor vrede en welvaart voor mens en planeet, nu en in de toekomst. Centraal staan ​​de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s), die een dringende oproep zijn tot actie door alle landen in een wereldwijd partnerschap. Ze erkennen dat het beëindigen van armoede en andere ontberingen hand in hand moet gaan met strategieën die de gezondheid en het onderwijs verbeteren, ongelijkheid verminderen en economische groei stimuleren – en tegelijkertijd de klimaatverandering aanpakken en werken aan het behoud van onze oceanen en bossen.

Doel nummer 10: Het bevorderen van gelijke rechten, kansen en mogelijkheden.

Wij richten ons op het ontwikkelen van purpose op de (digitale) werkvloer door middel van diversiteit en inclusie. Onze diensten, projecten en solutions passen naadloos op de vijfde doelstelling van de 17 doelstellingen. Wij richten ons voornamelijk op:

  • Institutioneel racisme bestaat  (helaas) nog steeds en het zal wel een tijd duren voordat het niet meer bestaat;
  • dit geldt ook voor genderongelijkheid;
  • de hardst getroffen mensen tijdens de pandemie zijn ouderen, mensen met een beperking, kinderen, vrouwen en mensen met een vluchteling- migratieachtergrond.

Is het dan een verloren zaak?

Nee natuurlijk niet! Wij geloven in een samenleving waar we vanuit verbinding samenleven. Want zeg nou zelf, je gunt iedereen toch een fijn en gelukkig leven waar je jezelf mag en kan zijn? En dat geldt natuurlijk ook op de werkvloer.
Er bestaan wereldwijd verschillende projecten ter bevorderen vangelijke kansen en mogelijkheden Helaas gaat die ontwikkeling trager als verwacht. Vandaar dat Doel nummer 10 is opgezet. Wij richten ons op het ontwikkelen van purpose op de (digitale) werkvloer door middel van diversiteit en inclusie. Onze diensten, projecten en solutions passen naadloos op de tiende doelstelling van de 17 doelstellingen. Wij richten ons voornamelijk op:

  1. Beëindigen van discriminatie op de arbeidsmarkt en werkvloer. 
  2. Het bevorderen van gelijkheid op de werkvloer in de vorm van het ontwikkelen van divers en inclusief beleid en uitvoer daarvan. 
  3. Het bevorderen van de positie van vrouwen en in het bijzonder de vrouw met een migratie achtergrond. 

Wij werken datagedreven. De activiteiten die je wilt uitvoeren als organisatie en als persoon, wat draagt dit aan bij in waarde? Wat niet werkt gaat de deur uit, wat wel werkt is een mooie kans om breder door te ontwikkelen. Stop met ineffectieve activiteiten, ga daar waar de meerwaarde zit!

Meer weten?
Wil je ook aan de slag met de Nummer 10 doelstelling van ​​de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s)? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. Bel ons op 010-307 01 65 of mail naar info@ganes.nl.

 

Deel deze pagina:
Share
Meer over People
Meer solutions

Cultuur

Purpose driven performance- en competentie management tool en scans voor vergroting van betrokkenheid.

Meer info
Werkplek synergie

Development

Purpose driven development tools, E-learning en consultancy voor het optimaal (blijven) inzetten van je medewerkers.

Meer info

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.