Skip links

De 7 beste tips voor thuiswerken vanwege Corona!

Hoe kun het beste met Corona en thuiswerken omgaan en de motivatie erin houden?

Het Corona virus blijkt een behoorlijke uitdaging te hebben veroorzaakt voor werkend Nederland (en de rest van de wereld). Naar kantoor gaan zit er niet in, dus werken we allen massaal thuis door. Vooral online werken blijkt voor velen een nieuwe manier van werken. Hierbij een aantal tips vanuit purpose:)

Hou je ochtend routine aan.

Zelfs de meest simpele taak als jezelf aankleden is belangrijk. De verleiding om in je pyjama’s aan de slag te gaan is groot. Natuurlijk is een comfortabel kledingkeuze prima. Uit onderzoek van Regus blijkt dat 74% van de internationale beroepsbevolking is het hiermee eens. Kleed jezelf aan en kom sneller in je werksfeer. Comfortabele kleding en een fris hoofd zorgt er in ieder geval voor dat je gemotiveerd en geconcentreerd aan de slag zult gaan. 

Vertel jezelf waarom je dit nou doet

Klinkt wat vaag maar het is wel vaak de ultieme vorm van motivatie. Laat Corona je niet stoppen. Waarom sta jij iedere dag met energie op om naar je werk te gaan en met plezier je werkzaamheden uit te voeren? Kun je de persoonlijke purpose matchen met je werkgever en je werk? Een goede match geeft je extra motivatie en energie. Zo niet, dan is deze uitdagende Corona periode wellicht voor jou de ideale tijd om daarmee aan de slag te gaan. Wat maakt je gelukkig en hoe wil je dit terugzien in je werkgever en je werkzaamheden?

Creëer structuur

Start de dag met een review van de doelen. Zijn deze gezien de bijzondere omstandigheden nog wel realistisch? Sommige werkzaamheden zijn alleen uit te voeren met veel menselijk contact. Stel realistische doelstellingen op en maak een planning van werkzaamheden om te doen. Tip: schrijf bovenaan je doelstellingen de organisatie purpose en persoonlijke purpose. Ontwikkel een to do lijst en streep af wanneer je een taak hebt afgerond. Je zult bij het afstrepen nog meer voldoening krijgen omdat je er constant aan herinnerd wordt dat je leeft vanuit je purpose. Dat geeft een voldaan gevoel! Is je to do lijst af? Sluit je werkdag af door je laptop en je geest af te sluiten. Morgen weer een nieuwe dag.

Werk fijn en veilig op je thuiswerkplek

Zorg ervoor dat je toegang hebt tot de online werkomgeving en zorg voor een goede thuiswerkplek. Ben je er niet zeker van of je veilig online toegang hebt en je werkplek goed staat ingesteld? Vraag na bij je werkgever of er op afstand hulp aangeboden kan worden. Een fijne en veilige thuis werkplek is noodzakelijk om goed te kunnen werken.

Creëer rust

Wees duidelijk in verwachtingen en maak goede afspraken met je gezin of huisgenoten. Iedereen zit nu thuis en dat houdt in dat je op elkaars lip zit. De een wilt televisie kijken, de ander leest een boek. Uiteindelijk wilt iedereen rust om zijn of haar eigen ding te kunnen doen. Jij ook. Maak afspraken met iedereen zodat je niet onnodig gestoord wordt.

Ontdek  je talent en zet dit in om een complementair team te vormen

In rust is men vaak het meest creatief. Er is meer ruimte om te experimenteren om bepaalde werkzaamheden te verbeteren, door te ontwikkelen om misschien juist uit pure nieuwsgierigheid, op te starten. Op deze momenten kom je er vaak achter wat je gelukkig maakt, waar je talent zit en hoe je dit wilt inzetten. Ben/ kom je er achter? Bespreek dit dan met je team. Dit leidt tot meer inzicht in elkaars wensen en talenten. Je kunt binnen je team complementair aan elkaar zijn. Jij doet met veel plezier je werk, een ander ook.

Kom erachter wat je voorkeur manier van werken is

De een vindt de kantoortuin heerlijk, de ander juist vreselijk. Onderzoek laat een duidelijk verband zien tussen ziekteverzuim en de kantoortuin. Mensen die ongewenst mee luisteren, teveel lawaai. Allemaal prikkels die tot extra vermoeidheid leiden. 

Over het algemeen werkt het werken in blokken het meest productief. Wees duidelijk wanneer je bereikbaar bent en ook wanneer niet. Dit geldt ook voor het aan/uit zetten van notificaties van email en whatsapp. Geconcentreerd werken kun je hiermee bevorderen.  Onze oprichter Amrita Joerawan is onlangs door het AD geïnterviewd en ze geeft aan dat ze na zoeken haar beste manier van geconcentreerd werken heeft gevonden. Namelijk gecombineerd met het luisteren naar zgn. binaurial beats. Lees het interview hier.

Deel deze pagina:
Share

” Hoe zorg jij ervoor dat je lekker in de flow blijft werken en dat je de concentratie vasthoudt? “

Wil je op de hoogte blijven over thuis-kantoor- hybride werken werken en hoe je dit het beste kunt inregelen en managen? Vanuit purpose is er veel mogelijk!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Meer over Cultuur
  • neem contact op met ons voor een vrijblijvende afspraak
Meer solutions

People

Purpose driven, simpel data driven en bias free matchmaking voor het aantrekken en behouden van talent.

Meer info
Werkplek synergie

Development

Purpose driven development tools, E-learning en consultancy voor het optimaal (blijven) inzetten van je medewerkers.

Klik hier

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.