Skip links

Heineken, talent is een afspiegeling van de samenleving

Heineken, waar staat zij m.b.t. diversiteit en inclusiviteit?

Onze oprichtster Amrita Joerawan, is in 2019 gevraagd om een masterclass te geven aan de afdeling Supply Chain van Heineken. Op initiatief van twee medewerkers is er een middag georganiseerd waarin de deelnemers de ins- en outs mee kregen over diversiteit en inclusiviteit.

Over Heineken

Heineken heeft de afgelopen jaren de wil getoond om divers en inclusief te worden binnen de organisatie. Het merk Heineken wordt immers internationaal verkocht en het lijkt dan ook een gegeven te zijn om diversiteit en inclusiviteit op de agenda te zetten als ontwikkel thema voor de komende jaren.

Uit het rapport ‘What Works & Why’  laat zien dat organisaties met hun merken met hun advertising interactiviteit willen stimuleren en de dialoog willen ondersteunen kiezen voor drie belangrijke ingrediënten: authenticiteit door in te spelen op de lokale situatie en lokale commercie; geloofwaardigheid door gebruik te maken van niches op basis van leeftijd, beroep of interesse en tot slot de universele gebruiken.

De beste organisaties en merken verkopen geen product, ze verkopen een hoger doel.

Heineken heeft de afgelopen jaren hier ook aan bijgedragen door middel van het aanpassingen van de verpakking, zoals een speciale label vanwege Pride Day waarin de LGBT gemeenschap wordt gevierd.  Een doorontwikkeling van het product op basis van doelgroep wensen zoals alcoholvrij bier en campagnes gericht op de vrouwelijke doelgroep voor specifieke biersoorten zijn doorgevoerd. Met de slogan “open your world” richt zij zich op de Millenials. Dit valt zeker onder de noemer diversiteit.

Deel deze pagina:
Share
Meer over Cultuur

 

  • Aan de slag met cultuur ontwikkeling. Klik  hier.
  • lees dit artikel over de War on Talent in recruitment en hoe purpose je oplossing is
Meer solutions

People

Purpose driven, simpel data driven en bias free matchmaking voor het aantrekken en behouden van talent.

Meer info
Werkplek synergie

Development

Purpose driven development tools, E-learning en consultancy voor het optimaal (blijven) inzetten van je medewerkers.

Meer info

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.