Skip links

Is diversiteit alleen in Nederland een uitdaging?

Diversiteit is voor de Nederlander een behoorlijke uitdaging. Ook in het buitenland, waar de Nederlander nog vaak als bot wordt ervaren.

Wij hebben als HR bureau behoorlijk veel internationaal georiënteerde klanten. Een veelgestelde vraag is hoe wij omgaan met het werken in en met zoveel culturen inclusief de Nederlandse cultuur. Onze oprichtster Amrita Joerawan is door het AD geïnterviewd hierover en dit levert bijzonder ander perspectief op. Lees hier meer. Aanvullend geeft ze een aantal tips om hier beter mee om te gaan:

Respect tonen, luisteren en empathisch zijn

Verschillende cultuur betekent verschillende manieren van denken, gedrag, werken en leven. Stel je voor dat je in Koeweit bent en dat Koeweiti je niet netjes behandelt omdat ze niet de moeite willen doen om je te begrijpen. Dat wil je niet, dus doe het niet zelf.

Houd een open geest en bereid om een ​​”dialoog” te voeren.

Werk vanuit positieve intenties en partnerschap. Als iets niet duidelijk is of niet goed voelt, praat er dan over en zoek een manier om het te laten werken. Meestal staat de ander hier ook voor open.

Gewoon de basis hier: ga op zoek naar training.

Je kunt daadwerkelijk een workshop / training volgen, een andere cultuur begrijpen en / of boeken lezen of op internet surfen voor meer informatie. Ontwikkel jezelf. Investeer in een duurzame relatie met je werkgever, zakenpartner en/of klant.

Wees vooral inclusief.

Wat in feite betekent dat je de aandacht legt op de gemeenschappelijke waarden. Soms is dit te vinden in gewoon mens zijn, soms in je doel of zelfs in de kleine dingen. Zoals aspecten van jullie werk wat jullie beiden leuk vinden. Gedeelde waarden leiden tot meer begrip..

Diversiteit: focus op je unieke zelf.

Het belangrijkste is: wees jezelf en blijf dicht bij jezelf. Begrijpen wie je bent, wat maakt je gelukkig en hoe wil je dit zien in je dagelijkse leven? Zoek manieren om dit gevoel elke dag te ervaren, ook op het werk. Als je denkt dat je jezelf niet mag zijn, is het misschien tijd om een ​​goed gesprek te hebben met je leiderschapsteam en aanpassingen en plannen te maken. Of misschien is het tijd om afscheid te nemen.

Het volledige interview kun je hier lezen.

Deel deze pagina:
Share
Meer over Cultuur
  • lees meer over ons aanbod voor het ontwiikkelen van je cultuur
  • lees dit artikel over ontwikkelen met diversiteit 
Meer solutions

People

Purpose driven, simpel data driven en bias free matchmaking voor het aantrekken en behouden van talent.

Klik hier
Werkplek synergie

Development

Purpose driven development tools, E-learning en consultancy voor het optimaal (blijven) inzetten van je medewerkers. 

Meer info

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.