Skip links

Jezelf herkennen in een ander: representatie matters

Jezelf herkennen in een ander: representatie matters

Dit is een ode aan diversiteit. Waar we verschillen waarderen, herkennen en onderzoeken waar de kansen en mogelijkheden zijn. Ter ere van Diversity Day 2020 een mooie special met een bijzonder interview met twee ondernemende vrouwen met purpose, diversiteit en inclusie. 

Werkplek synergie
Representatie matters

 

Jezelf herkennen in een ander is inspirerend. Daarom is representatie belangrijk. It matters. Hoe vaak kom jij iemand tegen waarin jij jezelf herkent? Jezelf zijn en dit in een ander herkennen is van groot belang. Uit onderzoek blijkt dat het, helaas, vaak de stereotype beelden zijn waar herkenning uit gehaald kan worden. Een bepaalde specifieke groep wordt hiermee aangesproken, de andere groep niet. Die kan zich hier niet in herkennen. Zonde, want representatie leidt tot (zelf)waardering, inspiratie en tot het opbloeien van nieuwe ideeën. 

 

Vertel, hoeveel vrouwelijke ondernemers met een (multi)culturele achtergrond ken jij die vanuit purpose, diversiteit en inclusie een succesvolle business hebben opgebouwd?

Wij kennen er veel. We zijn er ook achter gekomen veel (jonge) vrouwen ze niet kennen. Daar zijn we eigenlijk best van geschrokken. CIC Rotterdam ook. Vandaar dat Ganes en CIC Rotterdam de mouwen hebben opgestroopt om bewijs te leveren. Ter inspiratie, educatie en empowerment. Onze eigen founder Amrita zit op de bank en Anita Abaisa van Black Ladies Talk schuift aan. Beide vrouwen hebben veel met elkaar gemeen en verschillen van elkaar. Toch vinden ze elkaar. Ze vieren elkaars diversiteit en in het dagelijks leven zetten zij dit om naar kansen en mogelijkheden. 

 

Wij vieren diversiteit

Diversiteit gaat over alle unieke eigenschappen van de mens. Is het echt zo erg dat we zoveel van elkaar verschillen? Bij Ganes waarderen we de verschillen, willen dit herkennen en onderzoeken. Waar liggen de kansen en mogelijkheden vanuit purpose, diversiteit en inclusie? Voor concrete voorbeelden kun je dit artikel lezen van twee organisaties die dit uitstekend inzetten voor het behalen van duurzame impact en (financiële) Return On Investment. 

Gelijkheid

Wij richten ons op het ontwikkelen van purpose gedreven organisaties met als strategie diversiteit en inclusie. Dit houdt in dat we iedere dag in de (door)ontwikkeling werken voor 4X win: voor individu op de werkvloer, de organisatie, de klant en de samenleving. Gelijkheid is daarin een pijler

De United Nations Sustainable Development Goals zijn hieraan gekoppeld waarbij we ons richten op 2 van de 17 doelstellingen: gender equality en reducing inequalities. Wij zijn trots om met mensen als Anita Abaisa en organisaties als CIC Rotterdam te werken die zich dagelijk inzetten voor gelijkheid vanuit purpose en diversiteit & inclusie, Wil jij ook bijdragen aan gelijkheid binnen je organisatie? Neem dan contact met ons op. 

Ook aan de slag met representatie vanuit purpose en het bias free doormeten vanuit data in resultaten? Maak nu een afspraak.

Meer informatie

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.