Skip links

Je organisatie optimaliseren naar de werkvloer van de toekomst waarin employee engagement en het verhogen van duurzame ROI centraal staat.

Employee engagement

De werkvloer van nu en de toekomst is in ontwikkeling. Wat 5 jaren geleden nog vernieuwend was, is nu al achterhaald. De twee generaties op de werkvloer waar het meeste talent uit voortkomt (en nog zal komen) hebben volkomen andere verwachtingen en behoeften dan de meeste organisaties nu op voorbereid en ingericht zijn.

Je pains:

 • Een derde van de beroepsbevolking is niet tevreden met zijn/haar werk;
 • gevolgen voor de werkvloer zijn o.a. een hoog ziekteverzuim, leidinggevenden die bezig zijn met de waan van de dag, innovatiekracht dat maar niet op gang komt en uiteindelijk wordt de continuïteit van de organisatie in gevaar gebracht;
 • binnen 10 jaar  zijn Millennials en Generatie Z veelal aanwezig op de werkvloer en 90% geeft aan alleen te willen werken voor een purpose gedreven organisatie waarin diversiteit & inclusie een gegeven is.

Ons aanbod:

In deze module gaan we je organisatie optimaliseren naar de werkvloer van de toekomst waarin employee engagement en het verhogen van duurzame ROI centraal staat. We werken vanuit verschillende fases:

 • Fase 1 Audit. De huidige stand van zaken en resultaten op het gebied van de employee engagement.
 • Fase 2 Het bepalen van je purpose. Hier gaan in op de bestaansreden van je organisatie, wat je nu eigenlijk echt doet en bijdraagt, hoe je dit doet en verwachtingen in o.a. aanbod. In het kort: we gaan op zoek naar de duurzame meerwaarde van en voor je medewerker, organisatie, klant en samenleving.
 • Fase 3 Diversiteit & inclusie inzetten als strategie. Het bepalen van de aandachtspunten en meerwaarde van diversiteit & inclusie en dit SMART maken vanuit je purpose;
 • Fase 4 Gap analyse en advies. Identificeren en bepalen de SWOT en doelstellingen, dit koppelen aan de audit resulterend in een advies voor implementatie.
 • Fase 5 Design & measure. Verhogen van je employee engagement. Daarnaast wordt de koppeling gemaakt naar het meten voor duurzame Return On Investment (ROI). 
 1. Employee engagement kansen en mogelijkheden: Inzicht en tot de mogelijkheden, kansen en tools om dit te vergroten. Denk onder andere aan leiderschap, specifieke begeleiding op behoefte medewerkers, link naar het performance- en competentiesysteem en communicatie; 
 2. Strategie en planning. prioriteiten stellen en strategische planning.Daarnaast wordt de koppeling gemaakt naar het meten voor duurzame Return On Investment (ROI);
 3. Verbinden van organisatie en individu.  De link leggen naar je organisatiecultuur en engagement.
 • Fase 6 Implementatie, uitvoer en begeleiding.

Je gains:

 • Begrijpen welke factoren van belang zijn in employee engagement, purpose en diversiteit & inclusie;
 • ontwikkeling en uitvoering van een duidelijk employee engagement plan wat ingevuld wordt vanuit ontwikkeling wat mogelijkheden geeft voor het identificeren en begeleiden van specifiek talent ten bate van talent development, talent management en successieplanning. (opvolgingsmanagement);
 • begrijpen wat nodig is vanuit leidinggevend kader om medewerkers te begeleiden en ontwikkelen.

Meer weten?

Wil je (door) ontwikkelen, ben je nieuwsgierig of wil je een goede start maken in je employee engagement? Een workshop, masterclass of een consultancy traject behoren tot de mogelijkheden. Prijzen vanaf € 7.495,- Bel ons op 010-307 01 65 of mail.

 

Maak nu een afspraak

Aanvullend aanbod

Employer
branding

Millenials en Generatie Z geeft aan alleen te willen werken voor een purpose gedreven organisatie waarin D&I een gegeven is.

Employee engagement

Organisatie optimalisatie waarin het verhogen van employee engagement en duurzame ROI centraal staat m.b.v. purpose en D&I.

Werkvloer &
identiteit

Samenwerking begint vanuit het her- en erkennen van de eigen purpose, unieke talenten en hoe dit in te zetten vanuit purpose en D&I.

Deel deze pagina:
Share

Meer over Recruitment & Retentie

 

 • lees dit artikel over kansen in genderdiversiteit

Gerelateerde blog berichten

Bekijk meer artikelen