Skip links

De grootste wens van leiderschap, Millennials en Generatie Z is adhocratie.

Organisatiecultuur

Het gaat over attitudes, gedrag, gewoontes en discipline in hoe je zaken gedaan krijgt binnen je organisatie. Uiteindelijk is je organisatiecultuur leidend in het behalen van duurzame doelen

Ganes-iconsWT_Culture development-160x160

Je pains:

 • Je moet, helaas. genoegen nemen met een gemiddelde performance waardoor de continuïteit van de organisatie is in het geding komt;
 • binnen 10 jaar twee generaties Millennials en Generatie Z veelal aanwezig zijn op de werkvloer en 90% aangeeft alleen te willen werken voor een purpose gedreven organisatie waarin diversiteit en inclusie een gegeven is. Het huidige leiderschap weet hier helemaal geen raad mee. 
 • In plaats van top-down, is er een verschuiving gaande van top-down naar bottom up waarbij purpose leidend is. Je vreest dat je leiderschap team en organisatiecultuur hier (nog) niet op is voorbereidt.

Ons aanbod:

 • Fase 1 Audit. De huidige stand van zaken en resultaten op het gebied van je organisatiecultuur.
 • Fase 2 Het bepalen van je purpose. Hier gaan in op de bestaansreden van je organisatie, wat je nu eigenlijk echt doet en bijdraagt, hoe je dit doet en verwachtingen in o.a. aanbod. In het kort: we gaan op zoek naar de duurzame meerwaarde van en voor je medewerker, organisatie, klant en samenleving;
 • Fase 3 Diversiteit & inclusie inzetten als strategie. Het bepalen van de aandachtspunten en meerwaarde van diversiteit & inclusie en dit SMART maken vanuit je purpose.
 • Fase 4 Gap analyse en advies. Identificeren en bepalen de SWOT en doelstellingen, dit koppelen aan de audit resulterend in een advies voor implementatie.
 • Fase 5 Design & measure. Verhogen van je organisatiecultuur naar een high performance organisatiecultuur. De vertaling van je purpose  naar je high performance organisatiecultuur.  Van vage uitspraken naar het benoemen van gewoonten en omzetten naar van gewenste gedragsontwikkeling.
 • Fase 6 Implementatie, uitvoer en begeleiding.

Je gains:

 • Wordt wendbaar(der, verminder je weerstand en verhoog de engagement van je medewerkers. Kom uit de waan van de dag en werk aan de echte kern om je uitdagingen aan te pakken;
 • de continuïteit van de organisatie veilig stellen door o.a. hogere productiviteit en  hogere groeipercentages;
 • vergroot het onderscheidend vermogen.

Meer weten?

Wil je (door) ontwikkelen, ben je nieuwsgierig of wil je een goede start maken in je organisatiecultuur? Een workshop, masterclass of een consultancy traject behoren tot de mogelijkheden. Prijzen vanaf € 8.495,- Bel ons op 010-307 01 65 of mail.

 

Maak nu een afspraak

Aanvullend aanbod

HR strategie

Duidelijkheid wat echt van belang is voor resultaten, medewerkers meekrijgen, behouden en commitment geven aan prioriteiten.

Effectief beïnvloeden

Maximaliseren van kansen door op een integere manier te beïnvloeden vanuit natuurlijke eigenschappen opgelijnd aan doelstellingen.

 

Tijd- en prioriteiten

Tijd is het belangrijkste bezit.  Daarom is het meten en analyseren ervan  noodzakelijk om strategische keuzes te kunnen maken. 

Deel deze pagina:
Share

Meer over Recruitment & Retentie

 

 • lees dit artikel over 2 goede voorbeelden van purpose gedreven organisaties

Gerelateerde blog berichten

Bekijk meer artikelen