Skip links

Wees welkom

Talent stelt zichzelf steeds meer en vaker de vraag waarom ze bij een specifieke organisatie werkzaam willen zijn. Ze willen de eigen persoonlijke purpose terug zien in de werkgever.

Bouw een stevig fundament met je organisatie purpose en vertaal dit naar je employer branding om een authentieke en betekenisvolle band te ontwikkelen met talent. 

In je recruitment & retentie strategie kom je vaak ver met inzet van goede arbeidsmarktcommunicatie. Echter is dit effectiever in in combinatie met de oprechte persoonlijke aandacht in al je recruitment activiteiten. En niet te vergeten en enorm belangrijk: waarom, hoe en wat wordt er gemeten om de ROI te berekenen van de recruitmentstrategie en activiteiten?

Kortom, geef je budget gericht goed uit en geef ruimte om door te ontwikkelen op activiteiten die echt belangrijk zijn.

Wees uniek en kies voor diversiteit op de werkvloer

Maatschappelijke ontwikkelingen zoals de invoering van het vrouwenquotum en etnische diversiteit brengen grote uitdagingen en kansen. Meer diversiteit op de werkvloer is een unieke en effectieve recruitment strategie en waarin nog veel voor je organisatie te winnen valt. 

Ben je er klaar voor?

Wij bieden verschillende mogelijkheden aan om te starten. Nieuwsgierig? Dan is een webinar, workshop of een masterclass wellicht een goede start. Bekend met de kansen vanuit diversiteit en inclusiviteit? Dan kan een (inhouse) event of een traject een goede keuze zijn. Kortom, genoeg mogelijkheden voor je unieke wensen. 

Deel deze pagina:
Share
Meer over Recruitment & Retentie
Meer solutions

Cultuur
ontwikkeling

Verhoog de betrokkenheid van je medewerkers. Niet meer verandering van bovenaf opgelegd, wel door ontwikkeling waarin medewerkers gemotiveerd zijn.

Kom en blijf erbij

Operational
Excellence

Of je nu ontevredenheid bent over je huidige recruitmentsysteem, of processen. Het kan gemakkelijker, efficiënter, effectiever en mensgerichter.

Beter willen worden en blijven

Gerelateerde blog berichten

Bekijk meer artikelen