Skip links

Hoe identificeer en behoud je talent binnen je organisatie?

Hoe identificeer en behoud je talent binnen je organisatie?

Een derde van de beroepsbevolking is niet tevreden met zijn/haar werk. De gevolgen zijn desastreus. Hoog ziekteverzuim, leidinggevenden die bezig zijn met de waan van de dag en talent is niet in zicht en loopt weg. Uiteindelijk wordt de continuïteit van de organisatie in gevaar gebracht.

Dat maakt wel dat je als organisatie gaat nadenken over welke, hoe en waarom je medewerkers wilt behouden. Die derde van de beroepsbevolking die niet tevreden is met zijn/haar werk. Die wilt eigenlijk stiekem liever iets anders doen en weten niet, of hoe ze dit moeten ontdekken en inzetten. Heb jij deze medewerkers al geïdentificeerd binnen je organisatie? Ja? Mooi. Want met een gericht actieplan kun je daarmee verder om vervolgens je energie te richten op het identificeren en behouden van het echte talent binnen je organisatie.

 

1 talentvolle medewerker is voor 67% meer betrokkenheid vergeleken met een gemiddeld medewerker. Dat maakt een enorme verhoging in je productiviteit, kwaliteit en innovatiekracht.

De werkvloer van nu en de toekomst is in ontwikkeling. Binnen 10 jaar  zijn Millennials en Generatie Z veelal aanwezig op de werkvloer en 90% geeft aan alleen te willen werken voor een purpose gedreven organisatie waarin diversiteit & inclusie een gegeven is. De twee generaties op de werkvloer waar het meeste talent uit voortkomt (en nog zal komen) hebben volkomen andere verwachtingen en behoeften dan de meeste organisaties nu op voorbereid en ingericht zijn. 

Volg onze free Masterclass! Met onze whitepaper Recruitment & Retentie van talent als bonus!

Yes, ik meld mij aan!

Purpose is, wordt en blijft de norm en diversiteit & inclusie een gegeven. Niet voor jouw organisatie? Dan wordt het tijd om aan de slag te gaan, anders mis je de boot.

Opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden en samenwerken op basis van gedeelde persoonlijke waarden voor zichzelf, de organisatie, klanten en de samenleving naar duurzame ontwikkeling en ROI wordt als belangrijkste factor genoemd in de keuze voor een werkgever. Het ontwikkelen van de eigen en organisatie identiteit op de werkvloer staat centraal en hoe deze elkaar blijven vinden en ontwikkelen. Om met oprechte persoonlijke aandacht duurzame ROI op basis van waarde/ value te behalen.

Genoeg redenen om wel aan de slag te gaan om (door) te ontwikkelen vanuit purpose en diversiteit & inclusie

 

Deel deze pagina:
Share

Meer over People

  • lees meer over ons aanbod om talent aan te trekken en te behouden
  • lees dit artikel over hoe je de War on talent wint

Meer solutions

Cultuur

Purpose driven performance- en competentie management tool en scans voor vergroting van betrokkenheid.

Meer info
Ganes logo Operational Excellence

Development

Purpose driven development tools, E-learning en consultancy voor het optimaal (blijven) inzetten van je medewerkers.

Meer info

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.