Skip links

Van verschillen op de werkvloer naar 48% algehele kwaliteitsverbetering

Van verschillen op de werkvloer naar 48% algehele kwaliteitsverbetering

Droom jij net zo vaak als vele leiders van een toverstaf die ervoor zorgt dat verschillen op de werkvloer en weerstand weg worden getoverd en daar in de plaats van kansen en mogelijkheden verschijnen? Je bent niet de enige.

Werkplek synergie
Over wat voor soort weerstand en verschillen op de werkvloer hebben we het?
 • Een lage medewerkersbetrokkenheid dat zorgt dat medewerkers een hekel hebben aan hun werk;
 • medewerkers ervaren stress terwijl ze thuis zijn. Leidend tot lage performance en hoog ziekteverzuim;
 • teamleden praten langs elkaar heen en moeten weer op 1 lijn komen. Het ene teamlid heeft het misschien over visie, terwijl een ander zich afvraagt over specifieke initiatieven, 
 • niemand  of weinigen committeert zich aan specifieke actiestappen;
 • moeite met het inventariseren, herkennen en erkennen van verschillende belangen, behoeften en communicatie wensen binnen een team. Dit wordt eventueel geuit met afwijkend gedrag binnen het team zoals zwijgen en negatieve opmerkingen.
Jammer voor je, die toverstaf bestaat niet. Er zijn wel andere oplossingen.

Wist je dat de invloed van leiderschap op ieder niveau dit tot 70% van de medewerkersbetrokkenheid kan beïnvloeden? De meeste organisaties en leidinggevenden zijn dagelijks bezig met de waan van de dag. Dat zijn vooral operationele zaken. Ondertussen lopen de zorgen op en zijn duurzame oplossingen iets voor later. Dat is zonde want je kunt er als organisatie in stappen wel naartoe werken. 

Ondertussen vindt er een verschuiving plaats van wisselwerking in top-down naar bottom up waarbij purpose leidend is.  Veel organisaties zijn hier (nog) niet op voorbereidt.  Binnen 10 jaar zal de arbeidsmarkt en de werkvloer er volledig anders uitzien. Millennials en Generatie Z zijn dan veelal aanwezig zijn op de werkvloer en 90% aangeeft alleen te willen werken voor een purpose gedreven organisatie waarin diversiteit en inclusie een gegeven is. Of dat zo slecht is? Helemaal niet! Het levert enorm veel voordelen op!

Download onze whitepaper over purpose, diversiteit en inclusie en hoe dit ingezet kan worden om je verschillen om te zetten naar duurzaam return on investement op je human capital efforts! 

Meer informatie

Purpose wordt steeds belangrijker als leidraad in de samenleving en op de werkvloer. Ben je niet purpose gedreven, dan bestaat de kans dat je grotere uitdagingen op je pad zal krijgen dan je al nu hebt. Purpose gedreven zijn leidt tot een groter onderscheidend vermogen, het bevorderen van innovatiekracht, hogere productiviteit en hogere groeipercentages. In combinatie met diversiteit & inclusie ga je verschillen identificeren en omzetten naar mogelijkheden en kansen.

Weg met die weerstand, kom maar op met die voordelen vanuit purpose en diversiteit & inclusie als strategie.
 • Weerstand voor verandering omzetten door top-down/ bottom -up  ontwikkeling met plezier vanuit persoonlijke motivatie;
 • verhogen van je employee engagement;
 • je begrijpt wat nodig is vanuit leidinggevend kader om medewerkers op een informele manier te begeleiden en ontwikkelen;
 • stop met worstelen met een gebrek aan samenwerking, verhoog effectiviteit in samenwerking;
 • breng focus aan bij generalisten en haal specialisten uit de zogenaamde bubbel.
Deel deze pagina:
Share

Meer over Development

 • lees meer over ons aanbod om je als organisatie verder te ontwikkelen vanuit purpose
 • lees dit artikel over de strategische rol van HR

Meer solutions

Ganes recruitment en retentie logo

People

Purpose driven, simpel data driven en bias free matchmaking voor het aantrekken en behouden van talent.

Meer info
Ganes logo Operational Excellence

Cultuur

Purpose driven performance- en competentie management tool en scans voor vergroting van betrokkenheid.

Meer info

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.