Skip links

Waarom inhouse ontwikkelen met diversiteit beter is dan extern inkopen

Waarom inhouse ontwikkelen met diversiteit beter is dan extern inkopen

Bijna 1 op de 5 volwassenen volgt een opleiding of cursus volgens het CBR. Het gaat hierbij zowel om formeel onderwijs, zoals een opleiding in het mbo of hoger onderwijs, als om cursussen en workshops. De overheid stimuleert levenslang leren. Dat juichen wij toe. Wat er tegenover staat is dat dit de formele manier van leren is en ontwikkelen valt hierbij vaak buiten de boot. Want de praktijk leert dat datgene wat op een formele manier geleerd wordt, niet meteen toegepast wordt op de werkvloer.

 

Inhouse leren en (door) ontwikkelen met diversiteit geeft meer mogelijkheden en kansen.

Waarom veel geld uitgegeven aan leren buiten de deur wanneer er een schat aan kennis en ervaring inhouse aanwezig is om mee aan de slag te gaan? Je medewerkers staan dagelijks in contact met je klant en weten op basis van eigen ervaringen vaak zelf praktische oplossingen te verzinnen. Ze hebben alleen een zetje nodig in de juiste richting. Hoe doe je dat?

Verleg je aandacht naar diversiteit op de werkvloer

Diversiteit gaat over de unieke kwaliteiten van de individu. BInnen je organisatie heb je een schat aan informatie, kennis en ervaring rondlopen. Iedere individu met de eigen unieke kwaliteiten. Zet die kwaliteiten in om complementair aan elkaar te zijn. Bekijk en bespreek vanuit verschillende perspectieven en ontdek meerdere mogelijkheden.

Leiden buiten de lijnen

Ontwikkeling heeft de beste kans om door een organisatie te stromen wanneer iedereen met invloed betrokken is. Hiermee bedoelen we: de erkend leiderschap en informeel leiderschap zoals motivatie-bouwers (om anderen te motiveren met hun enthousiasme), vertrouwelingen (zij zijn de go-to-mensen wanneer je wilt weten wat er echt aan de hand is) en de ontwikkel en- of cultuurambassadeurs (ze leven de ontwikkeling al) Maak gebruik van de diversiteit in formeel en informeel leiderschap.

Zet je formele oplossingen anders in

De formele manieren kunnen opnieuw ontworpen of aangepast worden op basis van de nieuwe situatie. Denk hierbij aan de organisatiestructuur, beloningssystemen, werkwijzen, training en ontwikkeling. Betrek je de medewerkers zelf al? Wellicht een goede kans om te evalueren of er andere vormen van betrokkenheid wenselijk en meer passend zijn. Je organisatie ontwikkeld, de mens ook en ook de behoeften in wijze van begeleiding in ontwikkeling. Stel je medewerkers de vraag. Niet geschoten is altijd gemist.

Maak gebruik van informele oplossingen

Zelfs wanneer de formele elementen voor ontwikkeling aanwezig zijn, kan de gevestigde organisatiecultuur deze ondermijnen. Medewerkers zijn geneigd om terug te keren naar lang bestaande maar onbewuste manieren van gedrag. Blijf medewerkers eraan herinneren dat ontwikkeling constant is door ze zelf constant te betrekken in de ontwikkelen. Verhoog je medewerkersbetrokkenheid door in gesprek te blijven en effectieve communicatie.

Wil je echt goed resultaat boeken? Meet je proces, ontwikkeling en resultaten om de zoveel tijd. Wij raden aan na ongeveer 3 maanden. Zolang duurt het namelijk voordat de mens gewend is aan een aanpassing. Met de inzet van diversiteit op de werkvloer zorg je voor meer plezier, medewerkerbetrokkenheid en minder weerstand.

Deel deze pagina:
Share
Meer over Werkvloer synergie
Meer solutions

Cultuur
ontwikkeling

Ontwikkel je organisatie met purpose door het verhogen van je medewerkerbetrokkenheid. Niet meer verandering van bovenaf opgelegd, wel door ontwikkeling waarin zelf medewerkers gemotiveerd zijn. Dag weerstand, hallo constante ontwikkeling.

Kom en blijf erbij

Recruitment &
Retentie

Meer diversiteit op de werkvloer is een unieke en effectieve recruitment strategie en waarin nog veel voor je organisatie te winnen valt. Kortom, genoeg uitdaging en ruimte voor kansen om talent aan te trekken en te behouden.

Beter willen worden en blijven

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.